Щодо Януковича відкрито сотні кримінальних справ – прокурор

Читать на русском
Діяльність Віктора Януковича та наближених до нього людей вже «потягнула» на сотні кримінальних проваджень, кажуть у прокуратурі.

Щодо колишнього президента України Віктора Януковича та наближених до нього людей наразі відкрито сотні кримінальних проваджень.

Про це заявив працівник Генеральної прокуратури Владислав Куценко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Це сотні кримінальних проваджень, це просто сотні, де фігурують як Янукович, так, можливо, й особи, яким він давав доручення. Ви ж розумієте, що він був президентом. Фактично він впливав. От у нас є така цікава стаття – «зловживання впливом». Треба дивитися на неї дуже уважно. Працювали чиновники під ним», – розповів Куценко.

Тривалість розслідувань прокурор пояснює складнощами у зборі доказів. «Ці злочини вчинялися без оперативного супроводження правоохоронцями. Тоді існувала фактично кругова порука, ніхто їх не прослуховував, відеоспостереження не проводилося. Сьогодні, якщо до нас приходить заява, що високопосадовець чи керівник району є корупціонером, то ми починаємо прослуховувати телефон», – додав він.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», суд позбавив Віктор Януковича та Миколу Азарова отримуваних ними українських пенсій лише наприкінці грудня минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: