В АП допускають вплив екс-чиновників Януковича на суди

Читать на русском
Заступник глави АП Олексій Філатов, який курирує напрямок судової реформи, розповів про вплив екс-чиновників на українські суди.

Представники попередньої влади досі можуть мати вплив на українську судову систему.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заявив заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, пише «Слово і Діло».

Він пояснив, що багато суддів за часів президентства Віктора Януковича призначалися на конкретні посади за якісь заслуги, отримували підвищення в рамках судової системи, переводилися з нижчих судів до вищих.

«Це в низці випадків було пов'язано з якимись політичними або особистими афіліаціями. Було б дивно стверджувати, що вони кудись зникли», - зазначив Філатов.

Шимків розповів, що заважає тотальному звільненню суддівЗвільняти поголовно всіх суддів немає сенсу, оскільки через недосконалість українського законодавства вони зможуть легко відновитися на посаді.

«Контекст міг змінитися, у якому ці афіліації можуть працювати тим чи іншим чином, але самі вони нікуди не поділися. Когось із суддів притягли до відповідальності, когось будуть притягати, когось поки не притягли, і вони продовжують працювати», – додав заступник глави АП.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував на три місяці зупинити роботу судів для формування нової судової системи. Верховний суд України відреагував на цю заяву, назвавши пропозицію глави МВС «особистою піар-кампанією» міністра.

Точно такої ж думки дотримується й політолог Віталій Кулик. У коментарі «Слову і Ділу» він підкреслив, що робити подібного роду заяви - не в компетенції Авакова. За його словами, це перебуває виключно в площині піар-кампаній і піар-стратегій уряду чи самого міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: