«Самопоміч» відкликала міністра АПК Олексія Павленка

Читать на русском
Фракція «Самопомочі» вирішила залишитись у складі коаліції, але відкликала свого міністра з уряду.

Фракція «Самопомочі» незадоволена роботою нинішнього уряду й вирішила відкликати міністра аграрної політики та продовольства України Олексій Павленка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу фракції.

«Ми, як і більшість громадян України, незадоволені діяльністю українського уряду й не маємо наміру своєю присутністю в такому уряді легітимізувати його подальше існування», – йдеться в заяві фракції.

За словами представників «Самопомочі», українська влада перебуває у глибокій кризі й не здатна проводити рішучі реформи.

«За цих умов політична рада партії «Об’єднання «Самопоміч» вирішила відкликати свого міністра з уряду Арсенія Яценюка та запропонувати іншим партіям, які сформували парламентську коаліцію, створити нову коаліційну угоду та ефективний уряд після чесного та публічного встановлення причин невдач нинішнього об’єднання», – йдеться в повідомленні.

Пізніше голова фракції Олег Березюк заявив, що «Самопоміч» не планує виходити з коаліції. За його словами, цей політичний крок зроблений для того, щоб переписати коаліційну угоду в частині відповідальності.

«Ми мусили піти на цей політичний, абсолютно конституційний крок із відкликання нашого міністра для того, щоб всім разом, не виходячи з коаліції, наголошую, працювати на розвиток держави. І вважаємо коаліцію основним інструментом на сьогодні для цього розвитку», – заявив він.

Нагадаємо, вчора на засіданні партійного активу «Самопомочі» фракція вирішила, що вийде зі складу парламентської більшості в разі, якщо Верховна Рада ухвалить зміни до Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: