«Самопоміч» пригрозила виходом із коаліції

Читать на русском
«Самопоміч» відмовляється голосувати за конституційні зміни та шантажує виходом зі складу коаліції.

Фракція «Самопомочі» вийде зі складу парламентської більшості у разі, якщо Верховна Рада ухвалить зміни до Конституції.

Таке рішення було прийнято на засіданні партійного активу, яке відбулося вчора, 21 січня, у Львові, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

«Якщо будуть ухвалені зміни до Конституції (президентські), ми вважаємо, що це державний переворот. Ми прокинемося в іншій країні», - заявили в «Самопомочі».

Нова Конституція та вибори на Донбасі. Очікування та ризикиЧи варто чекати українцям амністії сепаратистів? Чи не станеться у зв'язку з цим узаконення статусу донецьких та луганських сепаратистів? Реальність таких побоювань ми обговорили з регіональним аналітиком «Слова і Діла» Сергієм Міхальковим.

За деякою інформацією, «Самопоміч» готує власний варіант конституційних напрацювань і найближчим часом планує їх оприлюднити.

Нагадаємо, раніше Олег Березюк заявив, що фракція «Самопомочі» не голосуватиме за запропоновані Президентом зміни до Конституції. Проти децентралізації виступає і «Радикальна партія», яка після голосування за конституційні зміни 31 серпня у знак протесту вийшла з коаліції.

У жовтні позафракційний народний депутат Борислав Береза заявив, що після демаршу «радикалів» парламентську більшість покине ще одна фракція. За його словами, це буде або «Самопоміч», або «Батьківщина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: