Для боротьби з корупцією Президенту України потрібно більше повноважень – Сорос

Читать на русском
Додаткові повноваження Президента прискорять проведення реформ у судовій системі та прокуратурі.
Джордж Сорос

Тимчасове посилення повноважень Президента України є допустимим для боротьби з корупцією в судовій системі та прокуратурі та для їх реформування.

Про це в рамках «Українського сніданку» в Давосі заявив американський фінансист Джордж Сорос, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Потрібно досягти компромісного рішення: додаткові повноваження Президента з тимчасовою перспективою – всього на два роки, щоб пройшла реформа, а потім президентські повноваження також закінчаться і почне працювати нова Конституція», – сказав Сорос.

Він заявив, що необхідність судової реформи була обговорена з Порошенком на зустрічі в Давосі 21 січня. За словами фінансиста, Венеціанська комісія ухвалила вигідне рішення для України про необхідність комплексної реформи судової системи та внесення змін до Конституції.

Ізраїль допоможе Україні з реформами та розширить економічну співпрацюПрезидент України Петро Порошенко провів переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

«Україна – один із найцінніших активів, які є в Євросоюзу: і в плані військового захисту, і в плані відновлення цінностей і принципів, на яких була побудована ідея ЄС», – сказав Джордж Сорос.

На його думку, якщо Україна програє Путіну та не проведе реформи, то стане джерелом міграції та нестабільності в Європі.

«Ми сподіваємося, що ці побоювання не виправдаються, й Україна повинна стати частиною цього нового плану Маршалла для Європи», – сказав Сорос.

Водночас він заявив, що Україна має провести реформи, які б виправдали та показали необхідність подальшої підтримки країни. Така підтримка зробить ще більш ефективними санкції проти Росії.

Нагадаємо, під час конференції «Реформи: долаючи «стару Україну» голова Фонду Відкритого Суспільства Джордж Сорос заявив, що підтримує податкову реформу, яку ініціює міністр фінансів України Наталія Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: