У Кремлі розповіли, як Україна може повернути контроль над кордоном

Читать на русском
Постійний представник Російської Федерації при ОБСЄ Олександр Лукашевич звинувачує Україну в спробах переінакшити суть Мінських угод.
Олександр Лукашевич

Питання про повернення Україною контролю над кордоном безпосередньо залежить від досягнення всеосяжного політичного врегулювання.

Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради Організації, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«У частині політичного процесу, що гальмується, як і раніше, відзначимо, що саме від Києва, а не від Москви, Донецька чи Луганська залежить набуття чинності закону про особливий статус Донбасу, закріплення цього статусу в Конституції, узгодження та ратифікація Верховною Радою закону про місцеві вибори», – сказав дипломат.

Він також заявив, що Москва чекає від української сторони більш конструктивного підходу до узгодження положень проекту закону про місцеві вибори на Донбасі.

«Потрібна ясність із наданням Донбасу постійного особливого статусу через запровадження відповідного закону та внесення змін до Конституції. Конституційна реформа, що не узгоджена з представниками Донбасу, не може розглядатися як виконання відповідних положень Мінських угод», – заявив Олександр Лукашевич.

Постпред РФ при ОБСЄ вважає, що питання повернення контролю над українським кордоном залежить від політичного врегулювання ситуації.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія будує нові військові об'єкти на прикордонній з Україною території в районах населених пунктів Богучар Воронезької області, Валуйки Бєлгородської області, а також в районі полігону «Кадамовський» у Ростовській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: