У ГПУ показали результати боротьби з чиновниками-корупціонерами за 2015 рік

Читать на русском
У 2015 році до суду було направлено 2147 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією.

Генеральна прокуратура України опублікувала звіт про притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов'язані з корупцією.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ, передає «Слово і Діло».

Прокуратурою до суду було подано 1438 протоколів, Службою безпеки України – 463, Міністерством внутрішніх справ – 246. Найбільше протоколів направлено до суду в Дніпропетровській області – 150, у Харківській – 115, у Кіровоградській – 113.

В результаті до адміністративної відповідальності було притягнуто 180 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування. Також були залучені 66 працівників Державної кримінально-виконавчої служби, 45 співробітників органів внутрішніх справ, 47 з Державної фіскальної служби (з них – 14 митників).

Як повідомили в прес-службі ГПУ, найбільш корумпованою є земельна сфера (239 випадків корупції), бюджетна сфера (165), система освіти (106), охорони здоров'я (78).

Нагадаємо, раніше керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його відомство в разі виявлення фактів корупції у вищих ешелонах влади займеться їх розслідуванням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: