Яресько допускає поступки в питанні виплати «кредиту Януковича»

Читать на русском
На думку міністра фінансів, Україна може піти на поступки в питанні виплати 3-мільярдного боргу перед РФ, але такий крок усе одно повинен мати для Києва економічний зиск.
Наталя Яресько

Міністр фінансів Наталія Яресько вважає, що умови реструктуризації взятого у Росії наприкінці 2013 року 3-мільярдного боргу, які Україна висунула Кремлю, можуть бути змінені.

Про це вона розповіла під час економічного форуму в Давосі, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Разом з тим, зміна умов виплати боргу повинна відповідати вимогам Міжнародного валютного фонду і мати для України економічний ефект, переконана Яресько.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що Україна оголосить мораторій на виплату "російського боргу"Сказано 13 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Міністр наголосила на тому, що вона зберігає оптимізм із приводу досягнення компромісу з Москвою щодо цього питання, хоча формат реструктуризації, ймовірно, відрізнятиметься від тих умов, на яких була реструктуризована основна частина боргу України перед зовнішніми кредиторами.

Нагадаємо, 13 січня міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що наприкінці січня Росія подасть на Україну до лондонського суду через невиплату боргів за євробооблігаціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: