В ОБСЄ кажуть, що бойовики залякують їхніх спостерігачів

Читать на русском
Бойовики самопроголошених республік залякують спостерігачів спеціальної місії ОБСЄ, а також обмежують їм доступ до окупованих територій.

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що бойовики не пускають їхніх спостерігачів до місць відведення важкого озброєння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Минулого тижня трапився 21 випадок, коли працівники ОБСЄ не могли вільно пересуватися. Всі, крім трьох випадків, були спричинені бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР», – заявив Хуг.

За його словами, сепаратисти обмежують доступ СММ і мотивують це тим, що ОБСЄ погано спілкується з їхнім командуванням. Як стверджує Хуг, навіть після спілкування зі спільним центром координації та контролю бойовики продовжують блокувати роботу місії.

Мінські домовленості: очікування і реальність. РестроспективаКоротку історію того, як виконувалися та порушувалися Мінські домовленості з моменту їх підписання й до сьогодні, підготувало «Слово і Діло».

«Ми разом із колегами намагалися верифікувати відведення важкого озброєння в підконтрольному так званій «ЛНР» районі поблизу населеного пункту Мирне, однак нам заборонили доступ. Я одразу зателефонував до спільного центру координації та контролю, але ми досі не отримали дозволу», – заявив він.

Нагадаємо, 16 січня у Мар'їнці бойовики так званої «Донецької народної республіки» обстріляли автомобіль ОБСЄ. Представники СММ ОБСЄ не постраждали, але автівку було пошкоджено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: