Українські митники не пускають російські товари в Молдову

Читать на русском
Через відповідні українські заборони на транзит деяких російських товарів молдовські перевізники не можуть перетнути російсько-український кордон.

На російсько-українському кордоні в пункті пропуску «Троєбортне-Бачівськ» понад 60 молдовських фур не можуть проїхати на територію України через відмову митників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NewsMaker.

За інформацією ЗМІ, українські митники не пропускають молдовські фури через те, що вони перевозять російські товари, на транзит яких через свою територію раніше Україна наклала заборону.

«Інформація про блокування молдовських перевізників на російсько-українському кордоні стала відома напередодні зі слів виконувача обов'язків прем'єр-міністра Молдови Георге Бреги. Виступаючи перед журналістами після засідання Комісії з надзвичайних ситуацій, він заявив, що проблема може бути вирішена тільки на рівні глав урядів», – повідомляє ЗМІ.

Також, за їхньою інформацією, Георге Брега обіцяв зв'язатися з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та вирішити це питання, але розмова поки не відбулася.

Крім того, як заявив в. о. прем'єра Молдови, якщо ця проблема не вирішиться, то імпортувати російську продукцію в країну доведеться через Білорусь, Польщу, Словаччину, Угорщину та Румунію.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року Кабінет міністрів України запровадив проти РФ дзеркальні санкції. Раніше Кремль встановив низку додаткових обмежень щодо українських товарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: