Косюк про ЗВТ з Європою: це обман України

Читать на русском
Підписуючи угоду про зону вільної торгівлі з Україною, Європа нас обдурила, вважає екс-заступник глави АП і мільярдер Юрій Косюк.

Зона вільної торгівлі, яка почала діяти з 1 січня між Україною та Європейським союзом, насправді є вільною лише в один бік – у бік України.

Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив колишній заступник голови Адміністрації Президента, бізнесмен і власник «Нашої Ряби» Юрій Косюк, пише «Слово і Діло».

Косюк переконаний: жодного відкриття ринків не відбулося, а та ЗВТ, яку пропагують сьогодні, це обман України.

Позитивні та негативні наслідки зони вільної торгівлі між Україною та ЄС«Слово і Діло» вирішило показати наслідки запровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Для експорту продовольчих товарів з України встановлені катастрофічно великі обмеження або квотування. Щоб ви розуміли: Україна виробляє 1 мільйон 200 тисяч тонн курячого м’яса на рік. При цьому Європа дала Україні безмитну квоту – 16 тисяч тонн... На все, що понад цю квоту, – мито більше 1000 євро за тонну», – заявив Косюк.

За його словами, таким чином Європа захищає свій ринок. «Вони чітко захистили власні інтереси, а Україна програла... Це все одно, що ви до мене ходите в гості в будь-який зручний для вас час, а я до вас можу прийти лише у певний день, і лише на півгодини, і тільки за попередньої згоди», – додав екс-заступник глави АП.

Косюк пояснив, що приходу України на європейський ринок дуже бояться декілька країн, які захищають своїх виробників.

«Я переконаний, що той референдум, який зараз придумала Голландія щодо ратифікаії Угоди про асоціацію України з ЄС, є одним зі способів, яким голландські виробники – як мінімум аграрні – намагаються закритися від України. І ми знаємо, хто це робить», – резюмував Косюк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: