Близько тисячі українських компаній отримали дозвіл на торгівлю з ЄС – Павленко

Читать на русском
За перші 2 тижні 2016 року близько тисячі українських компаній отримали дозвіл на торгівлю з Європейським Союзом.

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко заявив, що станом на 16 грудня 2016 року майже тисяча українських підприємств отримали дозвіл на вихід до ринку Європейського Союзу.

Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Як відомо, ми з 1 січня увійшли повноцінно в ЗВТ з країнами ЄС. І тільки за перші 2 тижні цього року близько тисячі компаній отримали дозвіл на торгівлю з ЄС. Є величезний інтерес, у тому числі з боку малого і середнього бізнесу щодо входження в евроторгівлю», – заявив Павленко.

За словами Павленка, товари українських компаній давно вже є на полицях європейських магазинів та супермаркетів. Також, як стверджує мінагрополітики, європейські споживачі дуже цінують українську продукцію за її якість.

Позитивні та негативні наслідки зони вільної торгівлі між Україною та ЄС«Слово і Діло» вирішило показати наслідки запровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Європейці знають і цінують якість нашої продукції, знають, що наші томати - це томати, огірки як огірки на смак, курка як курка, а не як гума. Пригадую розмову з іспанськими фермерами, які говорили, що хочуть годувати худобу, з якої виготовляють хамон, саме українською кукурудзою. Тому що наша продукція чиста, екологічна», – наголосив міністр.

У той же час, Павленко заявив, що українські підприємці працюють там, де є конкуренція, а також квоти, якими захищає свій ринок Євросоюз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: