Євросоюз до кінця лютого прийме рішення про продовження санкцій проти Януковича

Читать на русском
У Брюсселі відбулося перше обговорення продовження санкцій проти Януковича. Остаточне рішення Рада міністрів ЄС прийме до кінця лютого.

У Брюсселі відбулася перша зустріч за закритими дверима щодо продовження дії санкцій проти біглого екс-президента України Віктора Януковича і його оточення, а також обмежень щодо осіб і компаній, пов'язаних з анексією Криму.

Про це стало відомо після засідання Комітету постійних представників держав ЄС в європейських установах (COREPER), передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Дипломати Європейського союзу провели перший етап дебатів про продовження санкцій пов'язаних з анексією Криму і проти Януковича і його соратників. Очікуються незначні зміни», – повідомив Рікард Йозвяк.

На зустрічі офіс верховного представника ЄС з питань закордонних справ проінформував дипломатів, що наступного тижня мають відбутися другі дебати щодо санкцій, термін дії яких закінчується через два місяці, а остаточне рішення Рада міністрів ЄС прийме до кінця лютого.

Раніше стало відомо, що через бездіяльність української прокуратури санкції щодо Януковича і його оточення можуть скасувати вже навесні. Ці санкції передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: