Сьогодні активісти блокади Криму залишать свої блокпости – Іслямов

Читать на русском
З сьогоднішнього дня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України про заборону на постачання товарів та послуг на окупований Російською Федерацією півострів Крим.

Командир штабу громадянської акції по блокаді Криму, власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов заявив, що сьогодні опівдні активісти даної акції залишать свої блокпости.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим. Реалії».

За словами Іслямова, активісти вирішили покинути свої блокпости на адміністративному кордоні з Кримом через набуття чинності постанови Кабміну про заборону торгівлі з окупованим півостровом.

Блокада «для галочки»? Які продукти Кабмін дозволив ввозити до КримуЛише вчора Арсеній Яценюк оголосив про легалізацію торгової блокади Криму із січня 2016 року, а вже сьогодні стало зрозуміло: заборони ввезення ключових товарів харчування на окупований Росією півострів як немає, так і не буде.

«Вийшла постанова Кабміну, за якою вже неможливо перевезти вантажі на окуповану територію, точно також - завезти вантажі з окупованої території. Воно нас майже влаштовує, тому ми зараз не вважаємо за потрібне далі продовжувати в такому посиленому форматі, як зараз. Ми зараз переформатуємо блокаду», – заявив він.

Як стверджує Іслямов, активісти йдуть зі своїх блокпостів, але продовжать роботу з правоохоронцями для спільного огляду автомобілів.

Крім того, власник ATR повідомив, що на базі штабу громадянської акції по блокаді півострова Крим створюється громадянська організація, яка пізніше спільно з українськими прикордонниками буде займатися функціями спостереження на блокпостах.

«Активісти будуть безпосередньо на території КПВВ і в тому форматі, як я вам зараз сказав», – додав він.

Нагадаємо, 16 грудня 2015 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про обмеження товарообігу з тимчасово окупованих Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: