На території Росії більше року перебуває в заручниках група українських військових

Читать на русском
Очолювана майором Варичем група українських військових потрапила на територію Росії ще влітку 2014 року, відтоді про військовослужбовців нічого не відомо.

Місцезнаходження групи українських військових на чолі з майором Варичем, яка потрапила до Російської Федерації в липні-серпні 2014 року, досі невідоме.

Про це в коментарі «УНН» розповів радних голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає «Слово і Діло».

«На території РФ утримують українських військовослужбовців групи майора Варича. Ми знаємо ймовірні місця на території РФ, де можуть перебувати наші хлопці», – констатував Тандіт.

За його словами, частина з них могла потрапити до російських шпиталів, однак подальша їхня доля невідома. «Ми вважаємо, що вони перебувають у шпиталях РФ. Проте вони вже можуть бути і в інших місцях... адже минуло більше року», – прокоментував ситуацію він, додавши, що точна кількість військовослужбовців із групи Варича, що зникли в Росії, невідома.

«Одного (військового – Ред.) ми знайшли окремо в одному з районних центрів Новгородської області, в одному з медичних закладів... Якщо вони залишилися живими, то їх очевидно утримують на території Росії насильно. Їх десь утримують і ховають», – висловив здогад Тандіт.

Нагадаємо, сьогодні Ірина Геращенко заявила, що українські представники Тристоронньої контактної групи в Мінську передали російській стороні списки заручників з пропозицією обміну ще 6 січня, однак жодної реакції поки не отримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: