Киянам перерахували оплату за опалення на 85,8 млн грн

Читать на русском
У КМДА заявили, що за грудень був перерахунок з урахуванням температури повітря, тому що місяць виявився рекордно теплим.

Перерахунок здійснювався на основі температурних показників, а також для приведення нарахувань за тепло у відповідність з показниками приладів обліку.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає «Слово і Діло».

Всього ПАТ «Київенерго» перерахувало наданих послуг на 82,1 млн грн, ще на 3,7 млн ​​грн – ТРВ «Єврореконструкція».

«Була перерахована оплата мешканцям тих будинків, де лічильники тепла поставлені на облік в середині календарного місяця. Через відсутність гібридної методики нарахування теплопостачальні організації змушені були нараховувати людям за тарифом. Сьогодні всім цим споживачам зроблено перерахунок згідно з показниками будинкового лічильника тепла. Загалом сума перерахунку, згідно з показниками лічильників, склала 61,8 млн грн», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він також зазначив, що з початком нового року в кожному районі Києва почали роботу спеціальні комісії, що займаються обстеженням квартир, мешканці яких скаржилися на недостатню температуру опалення. За результатами роботи комісій прийматимуть рішення про перерахунок з урахуванням виявлених фактів і причин недогріву.

Нагадаємо, раніше в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявили, що українці зможуть економити близько 20% грошових коштів завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: