Всіх грузинів в українській владі позбавлять громадянства Грузії – посол

Читать на русском
Слідом за Міхеілом Саакашвілі громадянства Грузії будуть позбавлені й решта грузинів, які перебувають на держслужбі в українському уряді.
посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба

Посол Грузії в Україні Міхеіл Уклеба заявив, що президент його країни незабаром підпише укази про позбавлення громадянства всіх грузинів в українській владі.

Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, Міхеіла Саакашвілі позбавили громадянства після його призначення главою Одеської обласної державної адміністрації та відповідного звернення грузинського уряду.

Грузини в українському уряді. SWOT-аналіз призначення іноземців в Кабміні«Слово і Діло» провело експертну дискусію, присвячену темі наслідків залучення іноземних фахівців до проведення реформ в Україні

«У випадку з колишнім президентом Грузії Саакашвілі йдеться про виконання норм Конституції. Після призначення його губернатором ми звернулися до української сторони, нам офіційно повідомили, що він отримав громадянство України, й після цього його позбавили грузинського громадянства», – зазначив посол Грузії в Україні.

Як стверджує Уклеба, подібні укази президента Грузії Гіоргі Маргвелашвілі будуть підписані й щодо інших грузинів в українській владі.

Щоправда, якщо ці особи захочуть повернути грузинське громадянство, то можуть звернутися до президента з відповідним проханням. «Так, можуть звернутися, й президент розгляне таке звернення», – додав посол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: