Шимків розповів, що заважає тотальному звільненню суддів

Читать на русском
У січні Верховна Рада завершить судову реформу в Україні, сподіваються в Адміністрації Президента.
Дмитро Шимків

Звільняти поголовно всіх суддів немає сенсу, оскільки через недосконалість українського законодавства вони зможуть легко відновитися на посаді.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, пише «Слово і Діло».

«Так, я хотів би їх усіх за помахом чарівної палички звільнити. Але щойно ми їх звільняємо, вони йдуть до Європейського суду та відновлюються на роботі. У нас теж були такі випадки в Адміністрації Президента. Ми їх звільнили, а вони пішли до суду й виграли справи», – розповів Шимків.

«Повірте, люди, що займаються цією реформою, також хотіли б, щоб вона рухалася швидше. Але прочитавши звіт Венеційської комісії, ви зрозумієте, що якщо почнете всіх звільняти, вони будуть відновлюватися», - додав він.

За словами чиновника, рівень дискредитації від таких дій може бути захмарним.

Посол США незадоволений люстрацією суддів в УкраїніПосол США Джеффрі Пайєтт заявив, що чистка судів в Україні не завершена, а корумповані судді все ще залишаються на посадах.

Шимків нагадав, що в основі судової реформи лежить закон авторства його колеги, заступника глави АП Олексія Філатова. Після гарячих дискусій на Нацраді реформ до цього закону були внесені певні правки.

«Ухвалили, він запрацював, з'явилася відеозйомка на судових засіданнях. Тобто ось ця частина запущена. Далі працювала Конституційна комісія, вона повинна була пропрацювати досить серйозний термін, щоб напрацювати закон. Тепер закон внесений до Верховної Ради щодо конституційних змін у судоустрої. Зараз він проголосований, ми чекаємо рішення Конституційного суду. І ми сподіваємося, що в січні ВР за нього проголосує», - резюмував Шимків.

Нагадаємо, лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко в листопаді минулого року обіцяв, що зміни до Конституції в частині судової реформи будуть проголосовані в парламенті до кінця 2015 року, але, як відомо, свого слова не дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: