Літературне ембарго: Кабмін просять заборонити ввезення російських книг в Україну

Читать на русском
Нардеп Остап Семерак вважає за необхідне заборонити ввезення книг російського виробництва на територію України.

Слідом за російськими товарами та продуктами харчування Україна має заборонити ввезення на свою територію російської літератури.

Про це у своєму Facebook заявив перший заступник голови фракції «Народного фронту» Остап Семерак, пише «Слово і Діло».

«Проста пропозиція до Мінекономіки: заборонити ввезення на територію України російських книг. На мою думку, головна зброя Росії, яку вона використовує проти України протягом століть, - не їжа та миючі засоби. Це – мова та церква. Доти, доки в Україні читатимуть детективи про феесбешників та битимуть поклони «во славу Кіріла», будуть розбрат і зневіра між нами, українцями», - пояснив свою позицію Семерак.

Які російські товари будуть заборонені для ввезення в Україну?«Слово і Діло» вирішило показати, які продукти Кабінет міністрів хоче заборонити ввозити на митну територію України з Росії.

Він також заявив, що з відповідною пропозицією готовий звернутися до колег по фракції, коаліції, уряду та особисто прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

При цьому він зазначив, що ця ініціатива не повинна сприйматися як спроба заборонити російську літературу або мову взагалі. «Просто хотілося б, щоб російську книгу в Україні було непросто знайти. Чужомовна література мусить бути присутня, але не повинна домінувати», - резюмував нардеп.

Як відомо, з 10 січня 2016 року в рамках заходів у відповідь на запровадження Росією торгового ембарго щодо України повністю заборонений імпорт м'яса, риби, круп, зерна, інших продуктів, а також низка хімікатів і залізничного устаткування російського виробництва. Відзначимо, що київські супермаркети почали маркувати товари з РФ ще на початку 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: