Демчишин насварив теплокомуненерго за неекономність

Читать на русском
На думку Демчишина, українські комунальники занадто неекономно використовують природний газ для опалення осель.
Володимир ДемишинФото: REUTERS Valentyn Ogirenko

Міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає, що витрати комунальними підприємствами теплоенергетичного комплексу газу неспівставні з температурою повітря.

Тепловики витрачають надто багато природного палива за не дуже низьких температур навколишнього середовища, заявив Демчишин на селекторній нараді в Кабміні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Щодо теплокомуненерго: на сьогодні ми споживаємо на 15-20 млн куб. м газу на добу більше, ніж у грудні (за співставної температури – Ред.). Мені незрозуміло, чому ви не відстежуєте температуру навколишнього середовища», – заявив міністр.

За його словами, кожен комунальний суб'єкт, який виробляє тепло, зобов'язаний стежити за змінами погоди. Своєю чергою, споживачі також платитимуть за тепло за тарифами, скоригованими відповідно до температури навколишнього середовища.

Сугоняко запевняє, що тарифи на газ будуть переглянутіСказано 24 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Кожен суб'єкт, що виробляє теплову енергію, повинен щоденно відслідковувати температуру навколишнього середовища та температуру теплоносія – тепер це не просто побажання. Кошти, які ви отримуєте, залежатимуть від температури», – заявив він.

Очільник Міненерго також додав, що компенсовувати перевитрати теплокомуненерго споживачі не будуть, але і з Бюджету таких компенсацій не передбачається. «Я не знаю, за який рахунок ви збираєтеся це компенсувати... Компенсації з різниці в тарифах цьоріч не передбачено», – підсумував Демчишин.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів доручив Мінрегіону провести перерахунок тарифів за опалення з урахуванням темпаратури повітря, оскільки значна частина українців не отримала належної якості опалення житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: