На переговорах у Мінську не потрібні Медведчук і Кучма – експерт

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Після перших у новому році переговорів у Мінську вже заявлено, що бойовики хочуть, щоб Ірину Геращенко та Романа Безмертного, які беруть участь у підгрупах Тристоронньої контактної групи, замінили кимось іншим.

Домовлятися в Мінську в одні ворота з Медведчуком і Кучмою – це точно не легітимність у переговорах. Їх варто виключити з процесу.

За великим рахунком, самі переговори не потрібні. Але якщо вже вони проходять, то, можливо, в участі Геращенко немає необхідності. Щодо Безсмертного, то він є досвідчена та достатньо жорсткою людиною. Його потрібно залишити в переговорному процесі. З тих персон, які там не потрібні, можна назвати Медведчука та Кучму. Річ не в статусі президента. Ми маємо в запасі й інших екс-президентів – Кравчука та Ющенка як мінімум.

Майже офіційний візит Гризлова: що чекає на Донбас? ЕкспертЕксперт поділився міркуваннями щодо візиту Бориса Гризлова до України та його зустрічі з Леонідом Кучмою.

У Гризлова, судячи з усього, є якийсь компромат на Кучму й він знає, як на нього тиснути. Принаймні в 2004 році Гризлов домігся від Кучми політреформи.

Нагадаємо, за два дні до зустрічі в Мінську Борис Гризлов прилетів на зустріч із Леонідом Кучмою до Києва. Також пізніше повідомили, що переговори були й з Президентом України Петром Порошенком.

Відзначимо, що Роман Безсмертний бере участь у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, Ірина Геращенко – в гуманітарній.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: