Через відеокомпромат на заступника Авакова ГПУ проведе обшук в офісі Google у Києві

Читать на русском
Слідчі Генпрокуратури отримали дозвіл на обшук у столичному офісі компанї Google через розміщення на Youtube роликів зі звинуваченнями проти заступника міністра внутрішніх справ України.

Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України на проведення обшуку в офісі компанії Google у Києві.

Інцидент пов'язаний із розміщенням на підконтрольному Google ресурсі Youtube відеороликів з інформацією про корупційні злочини, скоєні заступником міністра внутрішніх справ, ім'я якого не називається, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, як ідеться в ухвалі суду, на початку грудня 2015 року невстановлені особи без дозволу прокурора та слідчого опублікували дані досудового розслідування на одному з інформаційних ресурсів та два відеоролика відповідного змісту на Youtube.

Поза юрисдикцією, або Чому Україна досі пасе задніх на ринку IT-індустріїЧи все так просто з українським сегментом IT? Чи не пов'язані зайві емоції з прихованим небажанням встановити прозорі та чесні методи ведення бізнесу, аби залишити все як є?

«Надати старшому слідчому в ОВС Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Богомолову О. С., слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42015000000002699 тимчасовий доступ до інформації та документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до інформації, якою володіє компанія Google, (представництво якої розташоване за адресою: м. Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б) та розміщена на сайті «Ютуб» (https://www.youtube.com)», – йдеться в рішенні Печерського суду.

Предметом пошуку слідчих прокуратури стане IP-адреса, електронна пошта та особисті анкетні дані особи, що розмістила зазначені відеоролики в мережі.

Нагадаємо, раніше народний депутат Сергій Лещенко звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в тому, що той затягував з оголошенням екс-голови «Укртранснафти» Олександра Лазорка до міжнародного розшуку до того моменту, доки останній не попросив політичного притулку у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: