Експерт: більшість політиків утрималися від критики візиту Гризлова до України

Читать на русском
Переважна більшість українських відомих політиків вирішили не критикувати візит Бориса Гризлова, а також не відреагували на скандальну обмовку президента США щодо України.

Переважна більшість українських відомих політиків вирішили не критикувати візит Бориса Гризлова, а також не відреагували на скандальну обмовку президента США щодо України.

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

За його словами, минуло вже кілька днів з моменту візиту Гризлова, «суспільство кипить, а ми не чуємо жодного слова ані від лідерів партійних фракцій, ані від керівників силових органів». «Де позиція Адміністрації, РНБО? З топових політиків чітко та оперативно висловився один тільки Ляшко: закликав заарештувати Гризлова в аеропорту. В цьому є певна логіка, адже візитер перебуває під санкціями Євросоюзу, і як тепер Україна проситиме продовження санкцій, якщо сама впускає та випускає одного з ключових фігурантів списку?», – зазначив Цибулько.

За його словами, в Україні триває ганебна традиція, коли навіть політики при високих посадах відчувають як мінімум незручність і пієтет перед Москвою, а як максимум – «шикуються в чергу отримати ярлик на царство та частку від газу».

«Мінськ-3»: мир із незручними умовами?Які вимоги привіз Борис Гризлов у Київ та чи варто очікувати певних ключових рішень у Мінську найближчим часом?

«Якщо вже немає оперативної реакції, то хай би керівники держави відреагували дисциплінарними й кадровими висновками: хто дозволив, хто запросив, хто знав і не взяв під білі рученьки?», – каже експерт.

Цибулько також нагадав історію зі скандальною обмовкою американського президента Барака Обами, який у своєму щорічному зверненні до Конгресу назвав Україну «державою-клієнтом Росії». І хоча в Держдепі пояснили, що саме Обама мав на увазі, цей випадок також залишився без реакції переважної більшості українських політиків.

«Якщо пропускати такі паси в публічній площині, то можна програти й дипломатично. Такі гравці дограються до вильоту з основного складу, якщо не змінять стиль гри», – резюмував експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: