У «БПП» кажуть, що система електронного декларування може запрацювати з 1 червня

Читать на русском
Народний депутат України від фракції «БПП» Сергій Лещенко заявив, що система електронного декларування зможе запрацювати вже 1 червня.

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що система електронного декларування зможе запрацювати вже 1 червня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За його словами, існує 2 шляхи, як скасувати скандальну правку в Держбюджеті-2016. Одним із таких шляхів є ухвалення законопроекту нардепа Вадима Денисенка, який, на думку Лещенка, лише прибирає два слова. Інший варіант – це розробити новий законопроект, який передбачатиме продовження терміну електронного декларування до 1 червня, щоб усі відзвітували цього року.

«Ми досі не можемо зрозуміти, чи вноситиме уряд законопроект, чи його внесуть депутати. В депутатському законопроекті, який мають зареєструвати, передбачена норма про продовження електронного декларування до 1 червня. Хоча, за законом, це має бути зроблено до 1 квітня. Але самої форми заповнення декларації досі немає», – заявив Лещенко.

Гройсман прокоментував скандальну поправку до Бюджету-2016Голова ВРУ Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом поправку щодо відтермінування запровадження електронних декларацій скасують.

Як стверджує нардеп, дана форма заповнення декларації має бути затверджена повним складом Національного агентства запобігання та протидії корупції. Але повний склад НАЗК може бути оголошений аж у середині березня.

«Є великий ризик, що форму не встигнуть затвердити до завершення терміну декларування. І тут потрібно буде вирішувати нову проблему – пролонгування самого терміну внесення цих відомостей до електронної форми. Тож на комітеті дійшли висновку, що ВР не варто ухвалювати документ Денисенка, який прибирає лише три слова, а ухвалити законопроект, який продовжить термін на два місяці, коли чиновники мають заповнити електронні декларації, тому що фізично за один-два дні вони не встигнуть цього зробити», – зауважив Лещенко.

Нагадаємо, раніше в ухваленому парламентом і затвердженому Президентом законі про Бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: