«Мінськ-3» потрібен ЄС, щоб зберегти логіку мирного процесу – експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Українське питання не відкладено, але на фоні терактів Європа зараз заглибилась у внутрішні проблеми.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Купира, аналізуючи заяву представника України в Тристоронній контактній групі Романа Безсмертного про те, що все йде до «Мінська-3».

«Попередньо ми мали застосування абсолютно всіх видів озброєння, крім ядерної зброї та авіації. Щодня ми отримували інформацію про десятки загиблих. Тепер ми маємо поодинокі випадки. Тому деякі зміни «Мінськ» все ж таки дав. Інша річ, що в площині міжнародних відносин із вирішення конфлікту наше просування є незначним», – відразу відзначив політолог.

Мінські домовленості реально виконати лише до 2018 року – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо ймовірності виконання Мінських домовленостей всіма сторонами.

Зараз, на його переконання, Європа виснажена іншими проблемами і не має часу на формування подальших дій, тому й вирішено підтвердити той алгоритм вирішення конфлікту, який був запропонований попередньо.

На його думку, зараз українська влада не має сил, щоб вирішити це самостійно, а європейська спільнота змушена взятися за свої внутрішні проблеми.

«Майже щомісяця відбуваються теракти в різних частинах Європи і нашій проблемі стали приділяти менше уваги, але, звісно, ніхто не відходить повністю від цього питання», – наголосив експерт.

Тому, як пояснив Купира, зараз, щоб зберегти логіку мирного процесу, «Мінськ» буде продовжено.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Нагадаємо, що «нормандська четвірка» продовжила Мінські угоди на 2016 рік, хоча раніше Президент України Петро Порошенко обіцяв не продовжувати Мінський процес.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує ігнорувати Мінські домовленості та підтримувати сепаратистів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: