Суд заарештував всіх бійців «Правого сектору», затриманих на Драгобраті

Читать на русском
П'ятьом підозрюваним у кривавій бійці в смт Ясіня на Рахівщині (гірськолижний курорт Драгобрат) суд обрав міру запобіжного заходу – утримання під вартою.

П'ятьом підозрюваним у кривавій бійці в смт Ясіня на Рахівщині (гірськолижний курорт Драгобрат) суд обрав міру запобіжного заходу – утримання під вартою.

Про це повідомили в прес-службі ГУ НП в Закарпатській області, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«В Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області розглянуто клопотання Головного управління Національної поліції області та прокуратури краю щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо п'яти підозрюваних у хуліганських діях поблизу гірськолижного курорту Драгобрат», – йдеться у повідомленні.

Більше 30 годин тривав розгляд клопотань щодо кожного з п'яти підозрюваних у конфлікті. Засідання розпочалося в понеділок, 11 січня, близько 17 години, та завершилося в середу, 13 січня, о другій години ночі.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, вказані особи підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

СБУ провела спецоперацію в АвдіївціРадник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що в ході спільної спецоперації Міноборони, МВС та СБУ в Авдіївці було затримано 100 осіб.

«Заслухавши клопотання сторони обвинувачення та доводи сторони захисту, дослідивши наявні у матеріалах кримінального провадження докази, суд дійшов висновку щодо необхідності обрання усім п'ятьом підозрюваним (у кожному випадку окремо) найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою», – додали в повідомленні.

Відтак, з огляду на те, що інкримінований злочин налкжить до тяжких насильницьких злочинних діянь, та враховуючи те, що підозрювані є жителями інших областей України, суд вирішив на час проведення досудового розслідування ізолювати їх від суспільства, без визначення розміру застави.

Підозрюваним у хуліганських діях із застосуванням зброї було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 березня.

Нагадаємо, раніше глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що у затриманих за бійку на курорті Драгобрат бійців «Правого сектору» знайшли російські рублі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: