Робота логістичних центрів в АТО виявилася не такою прозорою, як обіцяв Жебрівський

Читать на русском
Журналісти довели, що голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації не впорався з обіцянкою зробити логістичні центри на межі з окупованою територією майданчиками для чесної конкуренції.
Павло ЖебрівськийФото: АПУ

Журналісти довели, що голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації не впорався з обіцянкою зробити логістичні центри на межі з окупованою територією майданчиками для чесної конкуренції.

Обіцянку не дати перетворити логістичні центри в області на центри спекулятивної торгівлі чи бізнесу донецький губернатор Павло Жебрівський дав ще 15 липня, нагадує «Слово і Діло».

Однак пізніше журналісти програми «Секретні матеріали» навели докази того, що предмет особливої гордості губернатора – гуманітарно-логістичний центр в районі КПВВ «Зайцеве» – перетворився на одну з точок збуту контрабанди, а конкуренцію там не можна назвати чесною, оскільки умови для торгівлі для різних підприємців відрізняються.

Так, розслідувачі наводять слова представника компанії «Вагантес», яка допомагає горлівським підприємцям і бізнесменам з оптовими замовленнями на продукцію. Засновником компанії «Вагантес» є Ігор Пакуляк (засновник «Краматорської оптово-торгової компанії»). Директор КП АТП Андрій Катишев, який займається організацією торгівлі на ринку, каже, що з Пакуляком не знайомий. Але, за інформацією журналістів, підприємство «Таврія плюс», засновником якого є Катишев, зареєструвало з уже згаданими компаніями одні й ті ж машини для провезення вантажів на нейтральну територію та використовує їх для роботи на ринку.

Додамо, що сам голова області у ці звинувачення не повірив, попросивши надати СБУ докази правопорушень у логістичних центрах.

«Слово і Діло» вважає доказову базу своїх колег із «Секретних матеріалів» достатньо обґрунтованою, тож обіцянка Павла Жебрівського отримує статус невиконаної.

Нагадаємо, раніше Павло Жебрівський заявив, що захоплення Комінтернового бойовиками спровокували українські волонтери.

Губернатор має у своєму активі 11 виконаних обіцянок з 35, посідаючи 15 місце в рейтингу відповідальності голів ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: