Росія продовжує нарощувати військову міць на кордоні з Україною – Турчинов

Читать на русском
Росія посилює свою військову присутність уздовж українського кордону, де будує нові військові об'єкти та перекидає сили.
Олександр Турчинов

Росія посилює свою військову присутність уздовж українського кордону, де будує нові військові об'єкти та перекидає сили.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло».

За його словами, Росія будує нові військові об'єкти в районах населених пунктів Богучар Воронезької області, Валуйки Бєлгородської області, а також в районі полігону «Кадамовський» у Ростовській області.

Крім того, збільшується російський військовий потенціал в окупованому Криму. На авіабазу в Бобруйську (Білорусь), яка також розташована в достатній близькості до українського кордону, перекинуті російські військово-транспортні літаки, винищувачі СУ-27 та бойові вертольоти.

«Все це абсолютно спростовує заяви російського керівництва щодо деескалації військового протистояння та мирного вирішення створених ними військових конфліктів», – підкреслив Турчинов.

Путін хоче для окупованих територій Донбасу статусу «конфедерацій»Росія хоче, щоб Україна надала статус «конфедерацій» територіям Донецької та Луганської областей, які не контролюються українською владою.

«Росія продовжує гібридну війну не лише проти України, але й веде її проти ЄС і Туреччини. Це робиться для послаблення позицій цих країн і примушення їх до співпраці з РФ на її умовах «боротьби з тероризмом», – зазначив секретар РНБО, кажучи про теракт в Стамбулі та бомбардування Сирії.

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов заявив, що Росія використовує локальні конфлікти в Україні та Сирії для того, щоб підготувати свої збройні сили до великої війни, а не для миротворчих операцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: