Росія не погодиться на новий договір про постачання електроенергії до Криму – Джемілєв

Читать на русском
Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що Росія не погодиться на нові умови України щодо поставок електроенергії до окупованого Криму.

Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що Росія не погодиться на нові умови України щодо поставок електроенергії до окупованого Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим. Реалії».

За його словами, Кремль не погодиться на зміну статусу Криму в офіційному договорі про постачання української електроенергії.

«Я думаю, вони не повинні вестися. Тому що з нашого боку було поставлено чітку умову, що якщо буде укладатися договір, то там має бути зазначено, що ми поставляємо на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим», – сказав Джемілєв.

Раніше, джерело в українському уряді повідомило, що Кабінет міністрів не має наміру укладати новий договір про постачання електроенергії до окупованого Криму.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року до окупованого Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Наразі ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегаватт, відновлена, проте електроенергія не подається, оскільки сплив термін дії російсько-українського контракту з постачання електрики на півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: