Казахстан обіцяє не запроваджувати дискримінаційні заходи в торгівлі з Україною

Читать на русском
Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв заявив, що його країна виконуватиме всі двосторонні та багатосторонні угоди з Україною.

Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв заявив, що його країна виконуватиме всі двосторонні та багатосторонні угоди з Україною.

Про це він сказав у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Окремо президенти обох держав обговорили ситуацію, що склалася у зв'язку з російським ембарго на українську продукцію та заборону на транзитні перевезення. Казахстан підтвердив свою налаштованість на виконання чинних двосторонніх та багатосторонніх угод з Україною з метою недопущення будь-яких дискримінаційних заходів в українсько-казахстанській торгівлі», – йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, російське ембарго порушує Віденську конвенцію щодо права міжнародних договорів, а також відповідні правила та норми СОТ. Саме тому глави держав обговорили можливості транзиту українських товарів до Казахстану та країн Азії.

Крім того, Порошенко та Назарбаєв доручили зовнішньополітичним відомствам розпочати роботу з підготовки візиту президента Казахстану в Україну.

Нагадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку й торгівлі-торговий представник України Наталія Микольська заявила, що після запровадженого Російською Федерацією нового режиму транзиту через її територію вантажів з України транзит вантажів в Казахстан не здійснюється.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: