На Заході вже звикли, що Україна багато обіцяє й мало робить – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Яценюк вже сприймається як «збита качка» й наразі він просто продовжує щось декларувати.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін ухвалив стратегію боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

«Так складається, що в політиці самі корупціонери борються з корупцією. Щодо прем'єра, то вже давно мало хто вірить у те, що можливі якісь успіхи. Арсеній Яценюк вже сприймається як «збита качка», якій не світить жодна подальша перспектива. Його сприймають в основному як певна політична особа, яке зараз більше декларує, ніж робить», – вважає політолог.

Як підкреслив експерт, від Яценюка навряд чи можна очікувати чогось дієвого.

«На Заході вже звикли, що Україна занадто багато обіцяє й занадто мало робить», – констатував Бондаренко.

Яценюк і Аваков поводяться так, наче вони абсолютно незамінні – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо можливого розпаду коаліції після ухвалення Держбюджету.

На його думку, в будь-який момент Яценюк може піти, тому що гарантій йому ніхто не давав. У цій ситуації просто зрозуміло, що його тримають лише тому, що його вихід може погіршити ситуацію з розглядом змін до Конституції в другому читанні.

Нагадаємо, Михеіл Саакашвілі заявив, що через корупцію Україна щороку втрачає понад $5 млрд. Звинувачує голова Одеської області в таких втратах у першу чергу прем'єра Арсенія Яценюка.

Сам Яценюк, раніше обіцяв, що Україна співпрацюватиме з правоохоронними органами США та країн-членів ЄС із боротьби з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: