На безвізовий режим сподіваються лише єврооптимісти та влада – експерт

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Юридичних наслідків референдум з питання ратифікації Угоди Україна-ЄС у Нідерландах не матиме.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт-міжнародник Олег Волошин, аналізуючи інформацію про те, що в Нідерландах у квітні пройде референдум з питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

«Поки що це буде консультативний референдум, на якому й вирішать, чи потрібно виносити питання про асоціацію Україна-ЄС вже на справжній референдум. Існує висока ймовірність того, що за нас проголосують, адже загальний посил такий, що еліти не повинні за спиною у простих громадян брати якісь зобов'язання в рамках ЄС», – вважає він.

Як підкреслив експерт, вони зібрали певну кількість підписів і мають право призначити референдум.

«Такий референдум є значущим у політичному плані. Це буде використовувати російська пропаганда, активно обговорюватимуть і у нас, але юридичних наслідків не буде», – переконаний Волошин.

Як пояснив експерт, ЄС нічого не збирається нам пропонувати, тому що, якби стояло питання про надання Україні права подання заявки на членство, то можна було б говорити, що референдум до чогось призведе.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Всі, за винятком еврооптимістів і Президента, розуміють, що в підсумку далі Угоди про асоціацію справа не піде й безвізовий режим нам не світить», – вважає експерт-міжнародник.

Як відомо, в 2005 році ті ж Нідерланди разом із Францією заблокували ухвалення конституції ЄС. Місцевий телеканал EenVandaag провів опитування: 50% жителів впевнені, що ратифікацію угоди Україна-ЄС відхилять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: