Домовленості з Коломойським випливуть так само, як і віденські угоди з Фірташем – експерт

Читать на русском
Антон Крутьполітолог

Домовленості з Коломойським нагадують історію з таємними угодами Порошенка-Кличка-Фірташа.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Антон Круть, аналізуючи інформацію про те, що Арсеній Яценюк і Петро Порошенко заперечують домовленості з Коломойським про його відставку з посади губернатора Дніпропетровщини.

«Це були широкі переговори, а на фінальній стадії, як відомо, це були переговори тет-а-тет Порошенка з Коломойським», – констатував політолог.

Як вважає експерт, нашим політикам дуже незручно оприлюднювати якісь реальні механізми української політики.

Політолог зазначив, що сам Порошенко оприлюднив домовленості з Кличком, також узгоджені подібним чином перед виборами.

«Адже існування цих домовленостей з Фірташем також довгий час заперечувалося. Там брали участь з одного боку Порошенко та Ложкін, з іншого – Кличко та Ковальчук, а з третього – Фірташ і Льовочкін. Але потім на літній прес-конференції сам Президент показав лист угоди журналістам», – міркує він.

Коломойський: Яценюк порушив свої обіцянки перед українцямиКоломойський вважає, що найголовнішою помилкою Яценюка після парламентських виборів є невиконання власних обіцянок щодо ліквідації квот в уряді.

Тому, на його думку, в історії з Коломойським буде така ж ситуація.

«Через деякий час доведеться комусь цей документ показати й він випливе за аналогією з віденськими домовленостями», – переконаний Круть.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади голови ДніпрОГА в березні 2015 року після скандалу із захопленням офісу «Укрнафти».

Тоді Коломойський заявляв у інтерв'ю, що умовою його звільнення були домовленості між ним та його бізнес-партнером Геннадієм Боголюбовим, а також Президентом і прем'єр-міністром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: