Мартиненка можуть примусово доправити на допит до НАБУ

Читать на русском
Колишній нардеп від фракції «НФ» Микола Мартиненко вдруге не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро.

Колишній народний депутат України від фракції «Народного фронту» Микола Мартиненко вдруге не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

За інформацією прес-служби, сьогоднішня дата, 11 січня, була попередньо погоджена з Мартиненком. Водночас адвокат екс-нардепа Юрій Грабовський заявив, що в його клієнта є поважна причина – запланована зустріч із прокурором у Швейцарії.

Саакашвілі та Мартиненка допитають у справі ОПЗНаціональне антикорупційне бюро має намір допитати екс-нардепа Миколу Мартиненка й губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі у справі ОПЗ.

«Вказана зустріч запланована на 12 січня. Виходячи з цього, швейцарськими адвокатами Миколи Мартиненка на 11 січня 2016 року було призначено зустріч для узгодження правової позиції», – йдеться у клопотанні адвоката екс-нардепа.

Як стверджує Юрій Грабовський, його клієнт просить перенести дату допиту на 19 січня 2016 року. За словами представників прес-служби НАБУ, Бюро прийняло рішення перенести допит на 18 січня, тому що візит Мартиненка до Швейцарії пов'язаний з тією ж справою.

У Бюро зазначають, що в разі неявки Миколи Мартиненка на допит 18 січня НАБУ, відповідно до 139 статті КПК України, розглядатиме можливість застосування примусового приводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: