В Росії подумують над поновленням будівництва «Південного потоку»

Читать на русском
У Російській Федерації незабаром оголосять про відновлення будівництва газопроводу «Південний потік», замороженого в грудні 2014 року.

У Російській Федерації незабаром оголосять про відновлення будівництва газопроводу «Південний потік», замороженого в грудні 2014 року.

Про це з посиланням на оточення прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова повідомляє місцева преса, пише «Слово і Діло».

На думку болгарських журналістів, роботи з відновлення проекту почнуться протягом найближчих тижнів. До такого рішення Кремль прийшов нібито через погіршення відносин з Туреччиною та спад китайської економіки, через який призупиняється будівництво «Сили Сибіру» – трубопроводу, за допомогою якого росіяни сподівалися здійснювати прямі поставки газу до Піднебесної.

«Укрнафта» звернулася до міжнародного суду з позовом проти РФНайбільша нафто- і газовидобувна компанія України «Укрнафта» подала до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі позов проти Російської Федерації про захист своїх інвестицій.

«З невеликою затримкою і, можливо, з невеликими змінами, проект «Південний потік» все-таки буде реалізований», – упевнені журналісти болгарського видання. Вони також зазначають, що проект газопроводу повністю вписується до концепції балканського енергетичного хаба.

Нагадаємо, після призупинення проекту «Південний потік», який за допомогою труб, прокладених на дні Чорного моря та території Балканського півострова, повинен був забезпечити російським газом Чехію і Австрію, глава правління «Газпрому» Олексій Міллер анонсував будівництво нового газопроводу – так званого «Турецького потоку», наполегливі чутки про закриття якого ходять після погіршення відносин між Москвою та Анкарою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: