Ердоган запитав у росіян, навіщо ті вторглися в Грузію та Україну

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган різко розкритикував військову присутність Росії в Сирії, нагадавши про російське вторгнення в Грузію та Україну.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган різко розкритикував військову присутність Росії в Сирії, нагадавши про російське вторгнення в Грузію та Україну.

Про це з посиланням на турецьке видання Hurriyet пише «Слово і Діло».

«Вони (росіяни – ред.) кажуть: «ООН вважає нас легітимними». Може вважати, але ви не зобов'язані прибувати в будь-яке місце, куди покличуть. Для чого колись ви вторглися в Грузію? Вторглися, бо вас покликали? Що вам потрібно було в Грузії? В Україну ви вторглися, бо вас покликали? Навіщо ви вторглися в Україну?» – запитав Ердоган.

Водночас турецький президент продовжує наполягати, що Кремль у Сирії вдається до атак так званої «помірної опозиції» та туркменів, ведучи «серйозно організовану дезінформацію».

Чорноморський капкан: російсько-турецький конфлікт та його значення для УкраїниЕкономічна та військова потужність Туреччини разом із підтримкою НАТО та ЄС дає прекрасну можливість для України посилити свої військові позиції й у перспективі відновити свою територіальну цілісність.

«Там вони бомблять помірних опозиціонерів, а також наших туркменских співвітчизників. Вчора я прийняв туркменів з Байирбуджака, всі вони говорять, що їх села бомблять. На жаль, ситуація така, однак вони намагаються обдурити весь світ за допомогою серйозно організованої дезінформації», – констатував Ердоган.

Нагадаємо, стосунки між Росією та Туреччиною різко погіршились після того, як турецькі ВПС збили над територією країни російський бомбардувальник Су-24.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: