Лідери Нормандського формату незабаром повідомлять, яким буде «Мінськ-2016»

Читать на русском
Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі повідомила, що скоро варто очікувати нової заяви лідерів «нормандської четвірки».

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко повідомила, що вже скоро лідери Нормандського формату приймуть рішення про те, якою буде імплементація Мінського процесу в 2016 році.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Лідери Нормандського формату приймуть рішення щодо того, якою буде імплементація Мінського процесу в 2016 році. Очевидно, що Мінські угоди не виконані, країна-порушник - Російська Федерація - несе за це відповідальність. Тому Європейський Союз і Сполучені Штати Америки продовжили на півроку санкції проти Російської Федерації», - сказала вона.

При цьому Геращенко додала, що «буде заява, яку зроблять за підсумками контактів в нормандського форматі його лідери».

Також, на її погляд, Мінські угоди не виконуються, але вони працюють.

Мінські домовленості реально виконати лише до 2018 року – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо ймовірності виконання Мінських домовленостей всіма сторонами.

«Ось чому вони працюють? І мені здається, що навпаки, в суспільстві сьогодні більше розуміння цієї формули: «вони не виконуються, а вони працюють», тому що вони прив'язані до санкцій. Якби не було Мінських угод - не було б санкцій проти Російської Федерації. Її руки були б розв'язані, і ми не знаємо де сьогодні були б «ось ці чоловічки, люди, які щось там роблять на Донбасі», як це заявив Путін під час останнього інтерв'ю», - пояснила Геращенко.

Як вважає політик, санкції зупиняють наступ, вони трохи зв'язують руки Російської Федерації, тому що її економіка йде до краху.

Нагадаємо, лідери країн «Нормандського четвірки» домовилися продовжити термін дії Мінських угод на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: