В Мінінфраструктури знайшли спосіб доставляти товари в Азію в обхід Росії

Читать на русском
15 січня Україна запускає пілотний рейс контейнерного потяга до Китаю в обхід території Російської Федерації.

15 січня Україна запускає пілотний рейс контейнерного потяга до Китаю в обхід території Російської Федерації.

Сполучення здійснюватиметься за допомогою паромної переправи між Іллічівськом (Чорноморськом) та Батумі, через територію Грузії, Азербайджану та Казахстану, повідомив у своєму Facebook заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«15 січня з Іллічівського порту відправиться пілотний рейс контейнерного потягу Україна-Китай, шлях якого проляже через Грузію, Азербайджан, Казахстан і Китай. Праця Міністерства і української залізниці впродовж 2015 року не була марною і блокада Росіі нашого товарного сполучення з Азією не вдасться», – зазначив Омелян.

Окрім паромної переправи Іллічівськ-Батумі, шлях контейнерного потягу пролягатиме й через Каспійське море (переправа Алят-Актау-Порт)

«Даний маршрут є новим напрямом «Шовкового шляху» та альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки у східному напрямку в обхід території Росії», – додав заступник міністра.

За словами Омеляна, Міністерство зосередило увагу на залізничних перевезеннях, оскільки вони забезпечують більшу рентабельність, ніж автомобільні.

Нагадаємо, 4 січня Російська Федерація заборонила транзит вантажів з України своєю територією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: