У Держстатистики вирахували інфляцію в Україні у 2015 році

Читать на русском
Протягом 2015 року рівень інфляції в Україні склав 43,3% – це на 1,7% менше, ніж до того прогнозували в Кабінеті міністрів.

Протягом 2015 року рівень інфляції в Україні склав 43,3% – це на 1,7% менше, ніж до того прогнозували в Кабінеті міністрів.

Про це з посиланням на Державну службу статистики повідомляє «Слово і Діло».

При цьому тільки в останній місяць року підвищення загального рівня цін на товари та послуги в порівнянні з листопадом склало 0,7%.

Зокрема, на споживчому ринку набільше зросла ціна на такі продукти, як яйця, овочі, масло, молоко, продукти переробки зернових тощо.

Як змінилися позиції України в світових рейтингахСистема народного контрою «Слово і Діло» здійснила порівняльний аналіз позицій України в глобальних рейтингах за основними соціально-економічними показниками у 2014 та 2015 роках.

«На споживчому ринку в грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%. Найбільше (на 12,4%) подорожчали яйця. На 4,6–4,1% підвищилися ціни на овочі, масло, молоко, продукти переробки зернових; на 2,9–1,4% – сметану, цукор, сири, кисломолочну продукцію, соняшникову олію, хліб. Водночас на 2,1% та 2,0% подешевшали свинина та рис», – порахували у Держстатистики.

Cвоєю чергою, Національний банк, що наприкінці року давав власний прогноз щодо інфляції, порахував, що на кінець 2015 року вона сягне 44%.

Нагадаємо, раніше голова Нацбанку Валерія Гонтарева заявила про наповнення золотовалютних резервів України, тим самим виконавши обіцянку щодо використання коштів МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: