Мінські домовленості реально виконати лише до 2018 року – експерт

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо ймовірності виконання Мінських домовленостей всіма сторонами.

Найближчим часом почнеться поступова реінтеграція окупованих територій, потім буде визначення статусу, потім – вибори. А от виконання інших пунктів Мінських домовленостей доведеться переносити на 2017-2018 роки.

Таку думку висловив політолог Руслан Бортник, передає «Слово і Діло».

На його думку, повністю виконати «Мінськ» виконати не вийде, поки всі сторони не демократизовані.

«І Порошенку, і Захарченку, і Путіну складно приймати рішення з багатьох питань, тому що вони неоднозначні і можуть дестабілізувати політичну ситуацію всередині країн. Тому багато питань необхідно виносити на референдум, як свого часу це було зроблено, наприклад, у Великобританії з питання Північної Ірландії, в Боснії і Герцеговині та багатьох інших країнах», – вважає він.

РФ готова воювати в Сирії та на Донбасі навіть собі у збиток – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо того, що РФ через обвал цін на нафту та продовження санкцій ЄС загрожує нова хвиля кризи.

Також, на його думку, найближчим часом, у січні-лютому цього року, буде визначатися, хто ж винен у невиконанні Мінських домовленостей у 2015 році, і від гостроти та якості цього діалогу залежатиме політичне врегулювання конфлікту.

Як відомо, ситуація в зоні АТО загострилася й терористи продовжують порушувати Мінські домовленості. За вчорашній вечір, 5 січня, було 14 обстрілів з боку бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: