Експерт: запропонована Аваковим судова реформа – це піар-кампанія міністра

Читать на русском
Борис Малишевексперт з правових питань
Віталій Куликполітичний експерт

Радикальний метод перезавантаження судової системи не в сфері компетенції міністра внутрішніх справ.

Про це «Слову і Ділу» розповів політолог Віталій Кулик, коментуючи запропоновану Арсеном Аваковим радикальну реформу в судовій системі.

«По-перше, це не справа Арсена Авакова – робити такі заяви. По-друге, це можна зробити лише в рамках конституційної реформи. Про це вже більше року всі говорять. До судової реформи це не має жодного стосунку», – сказав Кулик.

За словами політолога, це перебуває виключно в площині піар-кампаній та піар-стратегій уряду чи самого міністра.

У той же час експерт по праву і доктор юридичних наук Борис Малишев заявляє, що тотальне звільнення суддів суперечить усім європейським стандартам.

Аваков попередив про можливий сценарій виходу з влади в опозиціюМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков не бачить іншого виходу для коаліції, окрім як домовлятися для досягнення хоч якогось позитивного процесу.

«По-перше, це неможливо здійснити, тому що це призведе до порушення прав людини. По-друге, звільнити суддю можна тільки на якихось підставах, а все інше може бути розцінено як тиск на суд», – розповів у коментарі «Слову і Ділу» Борис Малишев.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наполягає на радикальних змінах та повному перезавантаженні в системі судів. «Я ж прихильник ще більш жорсткого процесу. Ніхто, вже вибачте, не помре – й усі зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів», – заявив міністр.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: