«Зрада наближається»: українців обурив російський Крим на карті Coca-Cola

Читать на русском
Соцмережі жваво обговорюють опубліковану російським спільнотою Coca-Cola карту Російської Федерації з включеним у неї включеним Кримом.

Соцмережі жваво обговорюють опубліковану російським спільнотою Coca-Cola карту Російської Федерації з включеним у неї включеним Кримом. Політики та громадські діячі вже встигли звинуватити всесвітньо відомий бренд в колабораціонізмі, а дехто з відомих особистостей навіть встиг пообіцяти назавжди відмовитися від популярного напою.

Сталося це після того, як адміністрація пабліку Coca-Cola в «Вконтакте» на вимогу російських користувачів опублікувала «виправлену» карту Росії: на початковій версії не було не лише Криму, але й інших, далеко не «споконвічно російських», територій – Калінінградської області та Курильських островів. Після оновлення зображення, воно викликало обурення вже в української частини інтернету: адже, згідно з рішенням ООН, Крим усе ще є частиною України, незаконно окупованою Росією.

Пізніше в українському офісі Coca-Cola вибачилися за вчинок російських колег: мовляв, це лише непорозуміння, мета компанії – виробляти якісні напої, а не втручатися до політичних розбірок... але, судячи з реакції українців в інтернеті, такого нехитрого пояснення буде, вочевидь, недостатньо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: