Генічеськ уже з газом, українці жартують: «Путін пустив свій особистий»

Читать на русском
До Генічеська вже пустили газ. Наразі підключено 229 абонентів багатоповерхових будинків та 129 – приватного сектору.

До міста Генічеськ Херсонської області вже пустили газ. Наразі підключено 229 абонентів багатоповерхових будинків та 129 – приватного сектору.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, газом забезпечена 1 лікарня, 3 школи переведені на мінімальний режим на час зимових канікул, 4 дитсадка – на твердопаливні котли. Також усі споживачі району забезпечені електроенергією, послуги з водопостачання та водовідведення надаються в повному обсязі. Крім того, розгорнуто 3 пункти обігріву на базі 1-ї ЗОШ, спортивної школи-інтернату та ВПУ №17 з можливістю прийняти до 280 осіб.

Нагадаємо, вчора голова правління ПАТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв заявив, що місто Генічеськ Херсонської області перестало отримувати реверсний газ з території окупованого Криму й тепер місту не вистачає на споживання. Російське ЗМІ «РИА Новости» повідомило, що нібито мер Генічеська Олександр Тулупов особисто звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про постачання газу.

На цьому російська пропаганда не зупинилася та повідомила, що до голови кримської компанії «Чорноморнафтогаз» Ігоря Романова звернулися з Генічеська з проханням про постачання газу, а пізніше заявила про початок поставок до Херсонської області.

Кримчани помстилися за енергоблокаду, відключивши газ ГенічеськуМісто Генічеськ на півдні Херсонської області перестало отримувати реверсний газ із території окупованого Криму.

«Ми отримали запит на постачання газу в Генічеськ, оскільки потужностей газотранспортної системи України недостатньо для опалення міста. Ми переадресували це питання до вищіх органів влади РФ та отримали вказівку здійснити поставку. Сьогодні о 22:40 газ до міста Генічеськ поданий», – повідомили «РИА Новости», посилаючись на слова Ігоря Романова.

Але й цього виявилося недостатньо для російських засобів масової інформації. Через деякий час низка ЗМІ повідомили про те, що віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Козак заявив, що особисто Путін відновив подачу газу з окупованого Криму.

Водночас сам мер Генічеська Тулупов спростував заяви кремлівських ЗМІ. За його словами, з жодними проханнями, а тим більше до президента РФ, він не звертався. «Як я взагалі міг звернутися до президента Росії?», – здивувався Тулупов, повідомляє місцеве видання «Новий Візит».

Після цього глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зробив заяву про те, що новина про постачання російського газу в Генічеськ є фейком.

«Завтра вранці прес-служба «Нафтогазу» обов'язково дасть коментар з цього приводу», – написав у себе на сторінці в Facebook Коболєв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: