Гройсман прокоментував скандальну поправку до Бюджету-2016

Читать на русском
Голова ВРУ Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом поправку щодо відтермінування запровадження електронних декларацій скасують.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом поправку щодо відтермінування запровадження електронних декларацій скасують.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, про жодне відтермінування електроних декларацій не може бути й мови та незабаром цю поправку в проекті Держбюджету на 2016 рік виправлять.

«Моя особиста тверда позиція – про це не може навіть бути мови. Відповідне формулювання в законі про Державний бюджет має бути однозначно виправлено, і я готовий сам внести необхідний законопроект», – наголосив Гройсман.

Він також подякував колегам, які помітили дану поправку, проголосовану та внесену на бюджетному комітеті. «Я вдячний колегам, які звернули увагу на цю проблему, і вважаю, що буде нормально, якщо спільно ми її виправимо», – додав голова Ради.

Ухвалення Бюджету-2016 не гарантує виділення траншу МВФ – ЯреськоМіністр фінансів Наталія Яресько повністю не впевнена в погодженні Міжнародним валютним фондом ухваленого податково-бюджетного пакета.

Крім того, Гройсман припустив, що поправка про електроні декларації тісно пов'язана з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і саме тому комітет проголосував за неї.

«Проте комітет має пояснити свою позицію сам. Зі свого боку хочу наголосити ще раз – сподіваюсь, що і НАЗК, й усі інші механізми запобігання та протидії корупції, які Верховна Рада своїми рішеннями створила, запрацюють якнайшвидше й наша країна врешті-решт почне очищатися від системної корупції», – заявив він.

Нагадаємо, раніше в ухваленому парламентом і затвердженому Президентом законі про Бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС. Своєю чергою, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що уряд уже розробив і найближчим часом внесе до парламенту правки до закону про Бюджет, які скасують цей пункт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: