Закарпатські депутати просять надати регіону спеціальний економічний статус

Читать на русском
Депутати Закарпатської обласної ради звернулися до керівництва України з проханням надати регіону статус самоврядної економічної території.

Депутати Закарпатської обласної ради звернулися до керівництва України з проханням надати регіону статус самоврядної економічної території.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як повідомляється, депутати наголошують на необхідності створення на законодавчому рівні таких інвестиційних умов, за яких інвестори повернуть довіру до України.

Зазначено, що спеціальна економічна зона діє на основі Закону України від 22 березня 2001 року №2322-ІІІ «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття».

Однак 25 березня 2005 року було скасовано спеціальні режими, які діяли у спеціальних (вільних) економічних зонах і на територіях зі спеціальним режимом інвестиційної діяльності та технологічних парках, що негативно вплинуло на розвиток СЕЗ «Закарпаття» та залучення іноземних інвестицій в область.

Президент робитиме все, щоб Москаль залишився – експертПолітолог пояснив, чому Президент України Петро Порошенко не дозволить піти у відставку Геннадію Москалю.

«Потенційні іноземні інвестори з великим капіталом надали перевагу інвестуванню в сусідні Угорщину, Словаччину, Польщу та Румунію», – відзначають в повідомленні нардепи.

Вони зауважують, в 2005 році була втрачена можливість створення додаткових 6 мільйонів робочих місць.

«Україна, і Закарпаття зокрема, втратили можливість отримати задекларовані інвестиції в розмірі 1,2 млрд доларів США. Проекти, зареєстровані на території СЕЗ «Закарпаття», недоотримали 155 млн грн фінансування», – наголошується у зверненні.

Нардепи пропонують повернути вилучені статті та продовжити термін дії закону «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності в Закарпатській області» ще на 15 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: