Міносвіти заборонило вступ до ВНЗ поза конкурсом

Читать на русском
У Міністерстві освіти та науки вирішили виключити право вступати до ВНЗ поза конкурсною програмою.

Перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун повідомила, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» ухвалено рішення скасувати позаконкурсний вступ до вузів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

«Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 №911-VIII, в числі іншого внесено зміни до закону «Про вищу освіту», та пропозицію про позаконкурсний вступ змінено на пряму цитату з Конституції: «Громадяни мають право безоплатно отримати вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі», – повідомила Совсун.

За її словами, чинною залишається лише особлива пільга для сиріт – вони навчаються безкоштовно, навіть якщо вступили на контракт.

Раніше міністр освіти та науки України Сергій Квіт розповів, що для того, щоб абітурієнтам з Криму було легше вступати до українських вишів, не виключене запровадження квот.

Також у Міносвіти переконані, що Україні варто змінити структуру вищих навчальних закладів.

Відомо, що в планах Міністерства освіти та науки поділ відомства згідно з двома напрямками: вищої освіти та науки, а також базової та середньої спеціальної освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: