На зарплати шахтарям знайшли 70 мільйонів гривень

Читать на русском
У Міненерговугілля повідомили, що вирішили найближчим часом виплатити борги із зарплат шахтарям.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України виділило 70 мільйонів гривень для погашення заборгованостей із заробітної плати шахтарям.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РІА Новини Україна».

«В ухваленому наприкінці 2015 року Держбюджеті України на 2016 рік була закладена можливість використовувати 500 мільйонів гривень для погашення боргів вуглевидобувних підприємств. Для цього потрібно в максимально короткі терміни підготувати необхідну документацію, робота над цим іде з перших днів року», – повідомляють у відомстві.

Однак раніше голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець говорив, що держава накопичила 825 млн гривень боргів із зарплат шахтарям, що, відповідно, ставить під сумніви можливість погашення заборгованості повною мірою.

У Міністерстві також заявили, що єдиним способом уникнути проблем з появою боргів перед шахтарями є підвищення ефективності роботи підприємств, збільшення видобутку та вихід на беззбитковість їх роботи.

Зараз, як уточнили в Міненерговугілля, виплати стали можливі завдяки авансовим платежам держпідприємства «Центренерго» за поставлене, але ще не використане вугілля.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, повна неефективність у вугільній галузі змушує фінансувати з Бюджету злодійкуватих керівників державних шахт.

Як відомо, працівники державних вугільних підприємств у грудні 2015 року виходили на мітинги з вимогою погасити заборгованості із заробітної плати.

В грудні міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин пообіцяв погасити заборгованості із зарплати шахтарям найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: