В уряді пообіцяли скасувати правки до закону про Бюджет

Читать на русском
У проекті Бюджету, який уряд подавав на розгляд Верховної Ради, пункту про скасування запровадження електронної системи декларування не було й не могло бути.
Павло Петренко

У проекті Бюджету, який уряд подавав на розгляд Верховної Ради, пункту про скасування запровадження електронної системи декларування не було й не могло бути.

Про це міністр юстиції Павло Петренко повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, Кабінет міністрів вже розробив і найближчим часом внесе до парламенту правки до закону про Бюджет, які скасують цей пункт. Окрім того, уряд вимагатиме провести розслідування, щоб виявити, яким чином ця правка з’явилася у фінальному тексті документу.

«Як би комусь не хотілося, ми не дамо зупинити процеси євроінтеграції та боротьби з корупцією в Україні!», – заявив Павло Петренко.

Водночас керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргис Вільчінскас повідомив, що представництво Євросоюзу вже в курсі цього. Європейські дипломати також очікують коментарів офіційного Києва з приводу внесених правок.

Порошенко підписав пакет «безвізових законів»Президент України Петро Порошенко повідомив про виконання технічних умов і підписав пакет безвізових законів.

«Представництво ЄС дізналося з відкритих джерел, що закон про Державний бюджет 2016 року вносить зміни до закону «Про запобігання корупції» та встановлює, що НАЗК має ухвалити рішення про початок функціонування системи подання та публікації електронних декларацій посадовців державної влади та місцевого самоуправління не раніше 1 січня 2017 року», – заявив Вільчінскас.

Як стало відомо раніше, в ухваленому парламентом і затвердженому Президентом законі про Бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: