Верховна Рада може переглянути тарифи на газ

Читать на русском
Лідери трьох фракцій коаліції зареєстрували проект постанови про проведення перерахунку ціни на газ для населення.

Лідери трьох фракцій коаліції – Олег Ляшко («Радикальна партія»), Юлія Тимошенко («Батьківщина») та Олег Березюк («Самопоміч») – зареєстрували проект постанови про проведення перерахунку ціни на газ для населення.

Цю ініціативу підтримали також два нардепи-«радикали» Віктор Галасюк та Андрій Лозовий, інформує «Слово і Діло».

Проект постанови №3747 від 04.01.2016 має на меті проведення перерахунку ціни на газ для громадян. Яким чином народні обранці планують втілити цю ідею в життя – невідомо, оскільки на цю мить на сайті парламенту відсутні пояснювальна записка та сам текст постанови.

Ціни на газ для населення можуть знизити – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Нацкомісія оскаржить рішення суду щодо тарифів на газ.

Зниження ціни на газ – улюблена тема українських політиків, які часто-густо використовують болюче питання тарифів для відвертого піару та підняття рейтингів. Найбільше цю тему використовує у своїх заявах Юлія Тимошенко. «Радикали» та «Самопоміч» також не гребують подібними заявами, хоч і роблять це не так часто, як лідерка «Батьківщини».

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк переконаний, що реальному збалансуванню тарифів в Україні протистоять дві сили: промисловість і населення, а також політики, які піаряться на тлі їх зменшення.

Як відомо, з 1 жовтня в Україні діють нові зимові тарифи на газ, відповідно до яких споживачі, що протягом місяця використовують до 200 кубометрів природного газу, оплачуватимуть його за ціною 3,6 грн за кубометр. Для тих, чий рівень споживання блакитного палива складає більш ніж 200 кубів, ціна залишиться такою ж, як і в літньому тарифі, тобто 7,188 грн за кубометр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: