Справи щодо друзів Корбана має розслідувати Антикорупційне бюро – Герасимов

Читать на русском
Фракція «Блоку Петра Порошенка» зацікавлена в тому, щоб НАБУ прийняло на себе якнайшвидше всі функції прокуратури.
Артур Герасимов

Фракція «Блоку Петра Порошенка» зацікавлена в тому, щоб НАБУ прийняло на себе якнайшвидше всі функції прокуратури.

Про це повідомив народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов, передає «Слово і Діло».

«Ми маємо пам’ятати, що майбутнє в боротьбі з корупцією за Антикорупційним бюро. Том, всі справи, зокрема озвучені ГПУ дані щодо друзів Корбана, серед яких є і народні депутати, має розслідувати НАБУ», – сказав Герасимов.

Він підкреслив, що протягом 20 років в Україні вибудовувалася корупційна вертикаль, яка за Януковича стала довершеним мистецтвом.

Корбан балотуватиметься в Раду по округу ФілатоваМер Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що, скоріш за все Геннадій Корбан буде балотуватися до Верховної Ради в його окрузі.

«На разі, ця вертикаль зламана, бо зверху є серйозна політична воля боротися з цим, а знизу є громадянське суспільство, яке дуже сильно на це впливає. Крім того, в Україні зараз буде відбуватися судова реформа. Депутати проголосували за те, що направити відповідний законопроект до Конституційного суду. І ще ми дуже зацікавлені в тому, щоб НАБУ перебирало на себе якнайшвидше всі функції прокуратури», – сказав Герасимов.

Він додав, що фракція «БПП» найбільше зацікавлена в тому, щоб подолати корупцію в Україні.

«Якщо Ви уважно проаналізуєте, то побачите, що за антикорупційні закони, які були ухвалені цією ВР, найбільше голосів давала наша фракція. Крім того, ми виступили співавторами даного законодавства», – наголошує депутат.

Нагадаємо, під час обшуків у лідера «УКРОПу» Геннадія Корбана були знайдені документи про додаткове фінансування деяких народних депутатів, наближених до олігарха Ігоря Коломойського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: